Cultuur

Wij geloven in de kracht van aandacht.

Wie zijn wij?

In april 2007 zijn we in een kantoortje in Rotterdam begonnen als expediteur. Een klein bedrijf tussen vele grote spelers. Onze succesfactoren waren en zijn snelheid, flexibiliteit en klantgerichtheid, waarbij de klant altijd een vast contactpersoon heeft. Hierdoor konden wij groeien en is in 2019 de locatie in Oosterhout erbij gekomen. Een mooie combinatie van de Rotterdamse mentaliteit met de Brabantse gezelligheid.

Zo zijn we vandaag de dag een logistieke dienstverlener met twee locaties bestaande uit zes modaliteiten en 130 collega’s. Iedere modaliteit heeft haar eigen transportgroep waar ze op focust. FreightNed Group bestaat uit de volgende modaliteiten;

Onze missie

De missie van FreightNed is een betrouwbare, kwalitatief hoogwaardige en flexibele partner te zijn voor alle logistieke kwesties. Dankzij ons vooruitstrevende karakter, klantgerichtheid en jarenlange ervaring kunnen wij onze missie verwezenlijken. Hier staan we voor en dit is ons bestaansrecht!

Visie

Wij zorgen ervoor dat de goederen van onze klanten zo snel mogelijk op de juiste plekken staan, of dat nu in een van onze warehouses is of elders in de wereld. Door een divers pakket met verschillende modaliteiten kunnen wij altijd passend maatwerk bieden aan de klant. Onze slogan is niet voor niets; FreightNed is your flexible logistics partner.

Onze succesfactoren

  • Snelheid
  • Flexibiliteit (passend maatwerk voor elk logistiek vraagstuk)
  • Kennis (al meer dan 15 jaar een specialistische speler binnen de branche)
  • Klantgerichtheid (klant staat altijd centraal en heeft een vast contactpersoon)
  • Betrouwbaarheid

Werkcultuur

Bij FreightNed streven we elke dag naar verbetering, niet alleen naar de klanten, maar ook voor onze medewerkers, leveranciers en partners. Lange termijn continuïteit met behoud van de sociale cultuur is bij uitstek het doel. Wij verwachten dat elke medewerker vanuit zijn of haar functie deze verbeteringen stimuleert en dit beleid uitdraagt om de motor achter ons succes optimaal te laten draaien. Daarom hanteren wij kernwaarden die wij niet alleen uitdragen naar klanten, maar ook naar elkaar.

Wij geloven in de kracht van aandacht, dit is ook waar wij als bedrijf ons op focussen. De wereld/maatschappij wordt steeds harder en onpersoonlijker. Dit is waar wij ons tegen verzetten. Wij trachten het menselijke en sociale aspect in ogenschouw te houden tijdens contactmomenten met onze klanten, leveranciers, partners en medewerkers.

Ons doel, een positieve omgeving van ‘samen werken’ creëren waar alle collega’s zich kunnen ontwikkelen, berust op vier kernwaarden.

Ontwikkeling

Wie wil jij zijn als medewerker bij FreightNed Group? Waar sta je voor en wat wil jij bereiken? Dit zijn vragen waar wij jou graag bij helpen en waar wij graag zien dat jij anderen helpt. Om zelf te groeien heb je persoonlijke doelen nodig. Deze doelen berusten op jouw intenties en motivatie.

Daarnaast willen wij jou optimaal ondersteunen in het behalen van jouw doelstellingen. Dit doen wij door het aanbieden en bijhouden van welke cursussen en opleidingen zowel intern als extern onze medewerkers volgen.

Vertrouwen

Bij FreightNed Group staat vertrouwen hoog in het vaandel. De klant moet kunnen vertrouwen op onze service en expertise, maar ook de collega’s moeten kunnen vertrouwen op elkaar. Dit betekent dat je de afspraken die je maakt met klanten en collega’s na moet komen, met hen mee moet denken en voor jezelf een planning maakt hoe je jouw werkzaamheden indeelt. Vertrouwen vormt immers de basis van de samenwerking binnen een team.

Vitaliteit

Beweging is een van de belangrijkste kernwaarden van FreightNed Group. Het bedrijf is heel de dag in beweging. Onze auto’s rijden door heel Europa, de pallets worden geladen en gelost en containers worden verscheept. Beweging staat centraal in onze dagelijkse bedrijfsvoering, zo ook in het personeelsbeleid.

Het is ook eenmaal zo dat je lekkerder in de vel zit als je genoeg in beweging bent. De mens is niet gemaakt om stil te zitten! En collega’s die lekker in hun vel zitten, vinden hun werk ook leuker. Een win-win. Hierom is er een aparte afdeling opgericht die zich richt op de vitaliteit van iedereen binnen FreightNed Group, Fit bij FreightNed. Meer weten over Fit bij FreightNed? Neem een kijkje bij het MVO-beleid.

Veiligheid

Bij FreightNed Group staat veiligheid voorop. De veiligheid van collega’s en klanten vinden wij ontzettend belangrijk. Dit betekent dat wij zorgen voor een prettige informele werkomgeving waar ongelukken worden voorkomen en iedereen met plezier naar zijn werk gaat en zichzelf mag zijn. We hebben respect voor elkaar. Fouten maken mag, ervan leren is de norm.